Praktijkopleidingen

Eerste rijles

Erg spannend, maar ook heel erg leuk. Bijna iedereen die in het bezit is van het rijbewijs kan zich nog twee dingen herinneren. Het praktijkexamen en ook de eerste rijles. De lesauto rijdt voor op het door jou gevraagde tijdstip en op jouw locatie. Na een korte kennismaking mag je natuurlijk direct achter het stuur. Je krijgt uitleg hoe alles werkt en, ter geruststelling, de instructeur kan alles vanaf zijn plaats bedienen. Je kunt eigenlijk niets fout doen. En dan op weg!

Afhankelijk van je wensen, je aanleg en leertempo wordt in goed overleg, samen met jou de rest van de opleiding vastgesteld. Wil je één of meer rijlessen per week? Dan is onze reguliere praktijkopleiding echt iets voor jou. Er wordt een aantal lessen vooruitgepland. Dit zorgt voor structuur in de opleiding en een prettige lesopbouw.

We beginnen de opleiding met de bediening van het voertuig in combinatie met bijzondere manoeuvres. Verder besteden we onder meer aandacht aan het gedrag bij kruispunten, in- en uitvoegen en werken verder aan het ontwikkelen van defensief rijgedrag. De vorderingen die je maakt houden we nauwkeurig bij met onze instructiesoftware, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Omdat geen leerling hetzelfde leert krijg je door onze persoonlijke aanpak de ondersteuning die voor jou nodig is. Samen werken we naar het einddoel om een goede zelfstandige bestuurder te worden. Het praktijkexamen wordt op driekwart van de rijopleiding ingepland.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail.